information-haninge-dansstudio

Information
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA MAIL kontakt@haningedansstudio.se ELLER PER TELEFON 0735 18 48 00 – 0735 18 49 00NÄR HAR NI STÄNGT FÖR ORDINARIE KLASSER

SPORTLOVET – V 9  (mån 27 feb – sön 5 mars)

PÅSKLOVET v.15 (mån 10 april-mån 17 april)

Valborg  sön 30 april och mån 1 maj ”kör vi” som vanligt!VILKA ÖPPETTIDER HAR NI?

Dessa tider gäller från och med terminsstart 3/9 till och med den 1/12. Övrig tid finns vi tillgängliga på mail eller telefon.
Måndagar  16.00 – 21.30
Tisdagar     16.00 – 21. 30
Onsdagar   16.15 – 21.15
Torsdagar  17.15 – 21.15
Lördagar    9.30 – 13.45
Söndagar    9.45 – 14.45NÄR STARTAR OCH SLUTAR KLASSERNA FÖR TERMINEN?

Måndagsklasserna startar 23 JANUARI och sista klassen på terminen är 1 MAJ
Tisdagsklasserna startar 31 JANUARI och sista klassen på terminen är 2 MAJ
Onsdagsklasserna startar 1 FEBRUARI och sista klassen på terminen är 3 MAJ
Torsdagsklasserna startar 2 FEBRUARI och sista klassen på terminen är 4 MAJ
Lördagsklasserna startar  28 JANUARI och sista klassen på terminen är 29 APRIL
Söndagsklasserna startar 29 JANUARI och sista klassen på terminen är 30 APRIL

Terminen avslutas med elevföreställningar den 12-13 MAJ PÅ FREDRIKA BREMERSKOLANS AULA
(Med reservation för ev. ändringar)VILKA ÄR KRAVEN PÅ DE OLIKA NIVÅERNA?

N-F – Har dansat från 0-3 terminer
F-M – Minst 3-6 terminers förkunskaper
A – Mycket goda tekniska kunskaper samt snabb förmåga att uppfatta koreografi

Naturligtvis är detta bara riktlinjer som hjälp vid val av klass. Det kan finnas elever som kan gå i en mer avancerad klass trots att man inte har uppnått kraven gällande nivå eller ålder. Då får läraren avgöra om man kan göra undantag. Samma sak gäller om man inte klarar av nivån trots att man har dansat enligt gällande antal terminer eller år. Läraren har då rätt att flytta eleven till en mer passande nivå. Detta gäller framförallt våra mer avancerade klasser.VAD BETYDER FÄRGERNA PÅ BOLLARNA PÅ KURSSIDAN?

Grön –  Finns platser kvar
Gul –    Finns ett fåtal platser kvar
Röd –   Kursen är fullKAN MAN PROVA PÅ EN KLASS INNAN MAN BESTÄMMER SIG?

Förra terminen kunde man anmäla sig på flera klasser för att ”provapå”, den möjligheten har vi tyvärr fått tagit bort. Detta på grund av att så många missar att avboka och bara har uteblivit och då har upptagit plats för andra.

Det som gäller för den här terminen är att om man är osäker och helst vill ”provapå” en klass först, så måste man veckan före kursstart kontakta oss på Haninge Dansstudio per telefon 0735 18 48 00 och 0735 18 49 00 för att boka en eller fler klasser. Man kan enbart ”provapå” de klasser som inte är fullbelagda, alltså grön eller gulmarkerade (röd ”prick” =fullbelagd).  Kostnad 100:- som betalas på plats. Vill man sen fortsätta kursen och göra en anmälan så dras ”provapå-avgiften” av.

0,KAN MAN KOMMA OCH TITTA PÅ OLIKA KLASSER INNAN MAN BESTÄMMER SIG?

Nej, man måste anmäla sig och delta på lektionen.OM MAN VILL DANSA MED EN ÄLDRE ÅRSKULL, KAN MAN DÅ ANMÄLA SIG TILL DEN ÄLDRE ÅRSKULLEN?

Nej, klasserna är anpassade efter den åldern som vi hänvisar till på hemsidan. Läraren har dock rätt att omplacera elever som anmält sig till för hög eller låg nivå. Det kan även innebära att någon elev får flytta upp till en äldre åldersgrupp.VAD SKA MAN HA PÅ SIG PÅ BALETTEN?

Barnen ska ha dansdräkt/gymnastikdräkt och tights samt mjuka balettskor, (mjuka tygskor som finns i de flesta klädaffärerna) fungerar utmärkt. Håret ska vara uppsatt. Lyssna även med er danslärare vad han/hon rekommenderar.VAD SKA MAN HA PÅ SIG PÅ DE ÖVRIGA KLASSERNA?

Mjuka följsamma kläder som är bekväma att röra sig i.
På barndansen är strumpor eller mjuka danstofflor att föredra. Innegympaskor är inte så bra eftersom man då inte kan sträcka eller flexa fötterna.
På Street/Break och Disco-klasserna är innegympaskor eller jazzskor eller sneakers att föredra, samt sköna bekväma kläder.
Lyssna även med er danslärare vad han/hon rekommenderar.
Ej skor som ger märken på golvet, eller som eleven haft som uteskor. (Grus och stenar på dansgolvet kan skada både elever och golv)SKA MAN HÖRA AV SIG OM MAN INTE KOMMER PÅ LEKTIONEN?

Om det gäller vid ett tillfälle behövs det inte, men är man borta fler gånger efter varandra är det bra att höra av sig till oss och meddela orsaken.FÅR MAN SOM FÖRÄLDER TITTA PÅ LEKTIONERNA?

Föräldrar får närvara vid den första lektionen varje termin, utom i pytteklasserna där den vuxna deltar hela terminen.FÅR MAN TA MED SIG KOMPISAR TILL LEKTIONERNA?

Nej, med hänsyn till eleverna vill vi inte ha publik inne i danslokalen.OM NÅGON ELEV STÖR OCH SKAPAR PROBLEM I KLASSEN, VAD GÖR NI DÅ?

Läraren pratar först med eleven, om inte det hjälper kontaktas föräldrarna, om problemet kvarstår kan eleven stängas av.VILKA TRIVSELREGLER FINNS PÅ DANSSTUDION?

SKOR – Viktigt att du alltid ställer upp dina skor på hyllan eftersom vår ingång även är en nödutgång.
YTTERKLÄDER – Det vore trevligt om ni hänger era ytterkläder i våra omklädningsrum
CAFETERIAN/LOUNGEN – Vår tanke är att när barnen dansar ska ni få en chans att fika, läsa, plugga, titta på tv/film m.m. i lugn och ro.
Barnen har även möjlighet att slå sig ner och titta på en film en stund före eller efter klassen. Andra lugna aktiviteter kan vara att läsa i någon av våra böcker.
BARNVAGNAR/SPARKCYKLAR – Finns tyvärr ingen plats att ta med sig barnvagnar in på dansstudion.
PARKERINGSPLATSER – På andra sidan gatan finns en stor parkeringsplats. Om du parkerar precis här utanför så är det svårt för barnen att få uppsikt när dom ska gå över gatan.
ENDAST VATTEN – Får du ta in i danssalarna
TUGGUMMI – Måste du spotta ut innan du går in och dansarOM MAN HAR FRÅGOR SOM INTE FINNS SVAR PÅ HÄR, VAD GÖR MAN DÅ?

Börja med att gå in på vår hemsida. Vi strävar efter att uppdatera och lägga in ny information så fort det sker någon förändring. Annars är ni välkomna att kontakta oss på 0735 18 49 00 eller 0735 18 48 00 eller på kontakt@haningedansstudio.seJun 24, 2010 | Posted by | Kommentering avstängd