information-haninge-dansstudio

 

Information
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA MAIL kontakt@haningedansstudio.se ELLER PER TELEFON 0735 18 48 00 – 0735 18 49 00NÄR HAR NI STÄNGT FÖR ORDINARIE KLASSER?

Höstlov v 44 – Måndagen den 1 november – lördagen den 6 novemberVILKA ÖPPETTIDER HAR NI?

På grund av rådande Coronapandemi så släpper läraren in klassen 5 min innan lektionen börjar därefter låses ytterdörren.

Övrig tid finns vi tillgängliga på mail eller telefon.

kontakt@haningedansstudio.se
0735 18 48 00
0735 18 49 00NÄR STARTAR OCH SLUTAR KLASSERNA FÖR TERMINEN?

Måndag: 6 september      –     29 november
Tisdag:    7 september     –      30 november
Onsdag:  8 september   –        1 december
Torsdag:  9 september   –       2 december
Lördag:    11 september  –       4 decemberDANSFÖRESTÄLLNINGAR!

Varför har ni dansföreställningar?
Eftersom alla våra  elever tycker att det är roligt och spännande att få visa upp vad dom lärt sig under terminen och då  på en scen och få känna sig som en ”riktig stjärna/artist”

När och var är föreställningarna?
Föreställningarna är på Fredrika Bremer den 10-11 december

Varför är föreställningarna på två dagar?
Eftersom vi har ca. 700 elever som ska uppträda så måste vi ha ca 8 föreställningar. Varje föreställning är ca 45 min lång och de flesta elever uppträder endast i en föreställning. Dansar man i Stagelinjen så uppträder man i flera föreställningar.

Kostar det något att gå på föreställningarna?
Ja det kostar eftersom det är en del av vår budget.

När och hur kan man köpa biljetter?
Vi kommer att meddela er per mail ca. två veckor innan föreställningarna samt ge er mer detaljerad information.

Måste man vara med och uppträda?
Det är självklart helt frivilligt om man vill uppträda.

När har ni scenrep?
Mer info kommer.VILKA ÄR KRAVEN PÅ DE OLIKA NIVÅERNA?

N-F – Har dansat från 0-3 terminer
F-M – Minst 3-6 terminers förkunskaper
A – Mycket goda tekniska kunskaper och flera års förkunskaper, samt snabb förmåga att uppfatta koreografi

Naturligtvis är detta bara riktlinjer som hjälp vid val av klass. Det kan finnas elever som kan gå i en mer avancerad klass trots att man inte har uppnått kraven gällande nivå eller ålder. Då får läraren avgöra om man kan göra undantag. Samma sak gäller om man inte klarar av nivån trots att man har dansat enligt gällande antal terminer eller år. Läraren har då rätt att flytta eleven till en mer passande nivå. Detta gäller framförallt våra mer avancerade klasser.VAD BETYDER FÄRGERNA PÅ BOLLARNA PÅ KURSSIDAN?

Grön –  Finns platser kvar
Gul –    Finns ett fåtal platser kvar
Röd –   Kursen är fullKAN MAN PROVA PÅ EN KLASS INNAN MAN BESTÄMMER SIG?

Är man osäker och helst vill ”provapå” en klass först, så måste man veckan före kursstart kontakta oss på Haninge Dansstudio per telefon 0735 18 48 00 och 0735 18 49 00 för att boka en eller fler klasser. Man kan enbart ”provapå” de klasser som inte är fullbelagda, alltså grön eller gulmarkerade.  Kostnad 100:-. Vill man sen fortsätta kursen och göra en anmälan så dras ”provapå-avgiften” av.
OBS! Ingen vuxen kan följa med in och vara med på ”provapå-lektionen” Läs mer på vår Coronainformation på hemsidan.KAN MAN KOMMA OCH TITTA PÅ OLIKA KLASSER INNAN MAN BESTÄMMER SIG?

Nej, man måste anmäla sig och delta på lektionen.OM MAN VILL DANSA MED EN ÄLDRE ÅRSKULL, KAN MAN DÅ ANMÄLA SIG TILL DEN ÄLDRE ÅRSKULLEN?

Nej, klasserna är anpassade efter den åldern som vi hänvisar till på hemsidan. Läraren har dock rätt att omplacera elever som anmält sig till för hög eller låg nivå. Det kan även innebära att någon elev får flytta upp till en äldre åldersgrupp.VAD SKA MAN HA PÅ SIG PÅ BALETTEN?

Barnen ska ha dansdräkt/gymnastikdräkt och tights samt mjuka balettskor, (mjuka tygskor som finns i de flesta klädaffärerna) fungerar utmärkt. Håret ska vara uppsatt. Lyssna även med er danslärare vad han/hon rekommenderar.VAD SKA MAN HA PÅ SIG PÅ DE ÖVRIGA KLASSERNA?

Mjuka följsamma kläder som är bekväma att röra sig i.
På barndansen är strumpor eller mjuka danstofflor att föredra. Innegympaskor är inte så bra eftersom man då inte kan sträcka eller flexa fötterna.
På Street/Break och Disco-klasserna är innegympaskor eller jazzskor eller sneakers att föredra, samt sköna bekväma kläder.
Lyssna även med er danslärare vad han/hon rekommenderar.
Ej skor som ger märken på golvet, eller som eleven haft som uteskor. (Grus och stenar på dansgolvet kan skada både elever och golv)SKA MAN HÖRA AV SIG OM MAN INTE KOMMER PÅ LEKTIONEN?

Om det gäller vid ett tillfälle behövs det inte, men är man borta fler gånger efter varandra är det bra att höra av sig till oss och meddela orsaken.FÅR MAN SOM FÖRÄLDER TITTA PÅ LEKTIONERNA?

Under rådande Coronapandemi får inga föräldrar följa med in.

I normala fall så gäller det som står nedan:

Föräldrar får närvara vid den första lektionen varje termin.FÅR MAN TA MED SIG KOMPISAR TILL LEKTIONERNA?

Nej, med hänsyn och respekt till eleverna vill vi inte ha publik inne i danslokalen.OM NÅGON ELEV STÖR OCH SKAPAR PROBLEM I KLASSEN, VAD GÖR NI DÅ?

Läraren pratar först med eleven, om inte det hjälper kontaktas föräldrarna, om problemet kvarstår kan eleven stängas av.VILKA TRIVSELREGLER FINNS PÅ DANSSTUDION?

Dessa trivselregler gäller ej under Coronapandemin. Läs under vår Coronainformation om vad som gäller i nuläget.

Ytterskor vill vi att ni ställer upp på hyllan eftersom vår ingång även är en nödutgång.
Ytterkläder vore trevligt om ni hänger  i våra omklädningsrum
Barnvagnar/Sparkcyklar finns det tyvärr ingen plats för att ta in på dansstudion.
Endast vatten får du ta in i danssalarna
Mobiltelefonen får du förvara i en låda inne i danssalen under tiden du dansar
Tuggummi måste du spotta ut innan du går in och dansar
Cafeterian/Loungen  är en plats där ni kan få en chans att fika, läsa, plugga, titta på tv/film m.m. i lugn och ro.Barnen har även möjlighet att slå sig ner och titta på en film en stund före eller efter klassen. Andra lugna aktiviteter kan vara att läsa i någon av våra böcker.
Parkeringsplatser finns mitt emot dansstudion. För era barns säkerhet parkera ej mitt framför utgången och längs med vägen då sikten skyms för barnen.OM MAN HAR FRÅGOR SOM INTE FINNS SVAR PÅ HÄR, VAD GÖR MAN DÅ?

Börja med att gå in på vår hemsida. Vi strävar efter att uppdatera och lägga in ny information så fort det sker någon förändring. Annars är ni välkomna att kontakta oss på 0735 18 49 00 eller 0735 18 48 00 eller på kontakt@haningedansstudio.seJun 24, 2010 | Posted by | Kommentering avstängd