Jessica har hållit på med elitgymnastik fram till att hon var 17 år och i det ingår mycket balett och jazzdans. Hon har gått alla ”steg” för att få vara ledare inom gymnastiken i de olika grenarna. Hon har även provat de flesta idrotterna allt från volleyboll till friidrott. Efter att hon slutat med gymnastiken fortsatte hon med dans och även aerobics under flera år.
Jessica har varit en del i Haninge Dansstudio sedan 2001 och satt då även i styrelsen i många år. Hon har under dessa år hållit i olika kurser som musikal, show, jazz, zumba, latino fitness, pyttedans och dancekids på dansstudion. Alla Jessicas 5 barn har alla dansat på Haninge Dansstudio.
Jessica är utbildad sjukgymnast och har där tagit hand om all möjlig träning som vattengymnastik, gympapass och styrketräning. Hon är även diplomerad massör för både barn och vuxna.
Jessica är också utbildad förskollärare, lärare lägre åldrar och arbetar just nu på en förskola, där hon brinner för rörelse av olika slag. Hon har även gått ”rörisutbildning” och förutom det så har hon gått flera av gymnastikförbundets utbildningar med inriktning barn.